2020-11-24 09:32:38• hírek • Szatmár.ro

Romániában is őrült árakat szül a PS5-hiány

A Sony a PlayStation 5 piacra dobásával igen különös helyzetbe került. Gyakorlatilag nem tudja kielégíteni a keresletet, a játékkonzol már az előrendelési periódusban elfogyott, nagy szerencse kell hozzá, hogy valaki boltban venni tudjon belőle.

A szakértők szerint az érdeklődés túlszárnyalja a 2013. novemberében tapasztaltat, akkor a PlayStation 4-ből egy nap alatt 1 millió példány kelt el, két hét alatt pedig már 2,1 millió eladott játékkonzolnál tartottak.


Amikor valamiből hiány van, az emberek megpróbálnak hasznot húzni a dologból. Az 1999 lejes digitális, azaz blueRay olvasóegység nélküli játékkonzol, illetve a 2499 lejes, lemezegységgel ellátott változat elképesztő árakon jelent meg a legnagyobb romániai apróhirdetési oldalon. A drágább változatot 5500-6000 lejért is árulják, de láttunk, 3500-4000 lejért is ajánlatot. És meglehetősen gyanús, Angliából származó konzol hirdetését is, amit csak 400 euróért kínáltak. Az olcsóbb, digitális változatért is van olyan, aki 3999 lejt kér – azaz 2 ezer lej tiszta nyereséget könyvelhet el, ha sikerül túladni rajta.
 

Kérdés viszont, hogy sikerül-e. Valószínűleg vannak olyan konzol-gamerek, akik a dupla árat is kifizetik – ha tehetik -, hogy kipróbálják az új élményeket, verhetetlen látványt ígérő játékokat. Persze talán érdemes lenne kivárni, míg normalizálódik a helyzet és eredeti áron megvenni a PS5-öst.
 

Egyébként a szintén novemberben megjelent új Xbox esetében is hiány van, bár nem tűnik annyira látványosnak: egy hirdetést láttunk, amelyben 3800 lejért árulják az amúgy 2499 lejes Series X-et.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: